Monday, July 2, 2012

assalamualaikum,,,

walaupun da lame ari bapa...ak stay nk ucapkan Selamat Hari Bapa..bg angah ari bape adalah setiap hari...
wat ayahku AZMAN BIN ABU semlamat hari bapa...angah sayang ayah...


Sunday, July 1, 2012


assalamualaikum,,

hurm,,bila berkate manis sekali..tabur janji pelbagai..apa nk kate da terkene..ak manusia biasa jugak
ada perasaan..jgn pentingkan diri sendiri..menasihati dan dinasihati orang lain itu yang penting..jage aty makhluk ALLAh ini ak manusia biase jugak yg xterlepas dari kesalahan..ak xkesah ko wat ak mcm ney..ak sentiase berdoa supaya ko menyesal dengan perbuatanmu itu..amin...bru ak sedr skg ak ney bkn owgvpntg pon dlm idup ko..ubah la prgai uw..jge la persaan owg laen jgak....buat la apew yang ko rse baek..ak da pnat,ak da lth sume ney...da cukp la airmta ak ney utk ko..


nak maafkan xtaw lagi bg la ak ketenangan..mgkin lambt untk ak maafkan ko @ mgkin x....




xde mood...+ bengang..

Saturday, June 2, 2012

erm,,,,,,,,,,,
apew salah aku...ak x penah benci orang..tapi nape orang wat ak macam ney..
ak xpenah nak sakitkan aty orang tp napew orang balas ak macm ney..
tuhan je tau perasaan ak..ALLAH S.W.T taw segalanya..
ak mampu berdoa supaya ko berikanlah umatmu petunjuk YA ALLAH..
series ak sedih sgt tp nk wt cmner terima ujian dari mu YA ALLAH...


 ak mampu berdoa pada ALLAH supaya jadikan ak org yg kuat untk tempuh semua ney.. tima kasih pada org yang sudi dgr cerita ak..thanks kawan..ko mmg kwn didunia n akhirat ak..thanks..timA kasih ko byk bg nasihat dan ko surh ak sentiase dkt diri dgn ALLAH dan sentiase bykkan bce al-quran..insyAALLAH ak akan wat apew yg ko suruh...KERANA SATU KESALAHAN MANUSIA LUPA SEMUA KEBAIKAN :) ITULAH MANUSIA ♥

sekian..

Friday, May 18, 2012

hehe sebelum terlambat....

SELAMAT HARI IBU BUAT IBU SAYA NORA BINTI AMAN..

jasa dan pengorbananmu sentiase ku ingati hingga akhir hayat angah mak...
sayang mak...



sekianterimakasih

Monday, May 14, 2012

5 may 2012...
opss kakak saya oh tidak!!!
telah diambil orang....hehe~~tahniah anda telah ditunangkan dengan pilihan hatimu...wa xsabarnya nak dapat anak buah ney..cepat la kahwin..heheh appy giler dapat tgk mak ayah gembira time pertunanganmu kakak..da kawin t jangan lupe kami sekeluarga yew...dalam kegembiraan ada juga kesedihan..tapi i2 xpenting janji kamu bahagia dengannya...abang ZAMER jage kakak long saya dengan baek yew sebagai mana ibu bapa saya menjagenye...adik2 dye sayang dye...hehe


doa kami kamu berdua sentiase bahagia dan aman dalam menempuh alam pertunangan ini..heheh
jangan gaduh2 aw...
jap jap...


kami berdua nak wish tahniah n moga bahagia hendaknya..hehe jgn gdh2 taw cam kitaowang..haha
cepat kawin nak anak buah...hahah LOVE U ALONG...
along jap...ney video khas untukmu berdua

nanti ada video sambungan.....

video


sekianterimakasih

Friday, May 11, 2012

wa da lame xupdate blog ney.....hurm banyak bende nak story ney...hehehe
first da abes finallll....finally hahaha....tapi sebelum final ri2 mira dengan dak umah p jalan2 lepaskan
tension sebelum dok menghadap buku nak finall...hehe
kenangan yang x akan di lupakan wahai kawan- kawanku miemy,qema and adik kesayangan kteowg....yaya..
miss u dik...hehe best giler dapt abeskan masa bersame kowg dalam 1 ari uw..thanks pada miemy drive kete 1 ari suntuk..haha dari melaka ke port dickson..hehe..and and and thanks pada sepupu saya Hafiz da bg pinjam kete ko kt sepupu ko ney...thankkkss...tima kasih jugak pada sayang saya faruq rasiman hehe udah ganggu awak nak wat project bersama kawan2mu...ala ganggu kejap jew...soryy...hehe and tahniah jugak kumpulan awak da menang time final project ari 2..xsia- sia titik peluh kumpulan anda..hehehe tahniah tahniah....
arap dapat lagi p zoo,,p tutty fruity,,,p pd,, p karaoke... ngan kowang 3 orang lg..kenangan yang amat dikenang sbb balek pukul 3 pg..hahah siez xpenah kuar sampy kol 3 pg...ney kali kedua mira kuar smpy kol 3 pg dengan kwan2..first dulu time dak kelas wat bbq sebab da bes final and takowt  xjumpe lg...hehe thanks a lot miemy, qema and yaya....love u so much friends...






sekianTerimaKasih**peace


Saturday, March 24, 2012

hurrmmmmm rie ney nak cite sal jiran sebelah umah saya kawen..uhuh
cantik sangat dye berseri-seri wajah dye...hahaha sekali lafaz saja suami dye lafazkan n then sah dye jd isteri pada abg uw...untungnye da kawin segala dosa da xde lg mcm dosa waktu tunang dulu...hehe
saya doakan akak Lynn N abang Fazrol bahagie selamanya di dunia n akhirat hendaknya..amin....moga cepat2 dapat baby akak...heheh Mira nk baby comel kak Lynn..hehe..secomel kak Lynn taw...


hehe yang bawah ney lak mak kak Lynn ngan mak saye n kakak pengantin....td dye tunang jugakkk..uhuh tahniah kak As...



sekianterimakasih...
24/3/2012 wa Irma Hasmie da bertunang la sungguh menawan gilew dye....jumpe bakal suami kat makkah..
Ya Allah untungnye...mudah2an dye selamat d dunia n akhirat bersama bakal suaminye...
saya sangat suke n berkenan dengan baju beliau..hahah cantik sangat...boley x baju uw sy nk time sy akad nikah t..haha tu pon kalo umur sy panjg lg...haha

haha cantix x kalo sye pkai ek..hehe cantikkknyew baju dye..sy nk pkai la bju mcm ney bley x faruq..hahah
lambat lagi sy nk kawin dahulukan kakak sy dlu...hehe apela yang ko merepek ney AMIRA...hehe


sekianterimakasih

Friday, March 23, 2012


Faruq saya yang bernama NORAZMA AMIRA BINTI AZMAN sayang awak sangat- sangat....
time kasih menjage hati saya dengan baik tanpa disakiti..uhuhu romantik la plak...
abang ayang sayang abang...hehe * _*
insyaallah ayang akan jage hati dan perasaan abg mcm mane abg da wat untuk ayg...saya akan sentiase mengingati kamu setiap masa sebagaimana saya mengingati kedua ibu bapa saya dan adik- beradik saya,
kamu adalah orang yang keempat penting dlm idup saya...thank for everthingsss....
jangan mengharap yang belum pasti yew sayang...saya sayang kamu sampy akhir hayat saya...INSYAALLAH..ingat sayang apa yang kita buat jangan lupa pada Allah S.W.T..saya sentiase mendokan yang terbaek untuk kamu..ayang harap abang pon macam tu jugak yew...
akhir sekali jangan lupa belikan saya coklat cadbury banyak- banyak lagi taw sayang..hahah

SEMOGA HARI NEY LEBIH BAIK DARI HARI YANG LEPAS - LEPAS YEW SAYANG~~

terimakasih...

Saturday, February 25, 2012

thanks sayang raikan bufday saya..tima kasih dapat luangkan masa untuk saya walaupun xlame..hehe
sayang abang sangat n thanks to all family sbb ingat bufday angah..hehe muuaaahhh sayang korang sume...

to : faruq saya sayang awk sangat- sangat..tima kasih sayang adiah coklat cadbury..haha banyak giler...
      thanks sume yewk...saya minx maaf yewk kalo saya ade wat awk marah ari uw..hehe best jugak wat    
      awk marh ye...awk wt saya epy pada 23 February wlpn lewat satu hari tp xpew sy ingt sume    
      pengorbanan awk..tima kasih datang dr jauh semate-mate nk sambt bufday saya..sayang saya hingga 
      jannah untuk kamu..

alangkah bahagienyew kalo ari2 dapat makan makanan diatas ney hari-hari... faruq rasiman sediakan dwit yew..hahaha apa-apa pun thanks syang untuk sume ney..i love u so much..hahaha

Tuesday, January 10, 2012

SHAMIMI NURNAJWA BINTI AMRAN


hohoho,,aiyok da lame xupdate blog ney..uhuh rindu gilew la...hehehe
sebelum citew panjang lebar ak nak wish bufday kat kawan ak ney (9/1/2012)..uhuh
walaupon da lepas tp sempAt lagi kan..hehe wish kai anset da,,kai mulut pon da..hehe
tapi ADIAH dy blum dapat beli lg..insyaALLAH cuti rayew cina nanti ak p bli..
da besar kawan ak ha,,hehe...bilew plak la nak tengok dy kawin ney...
xsabar nak tgk miemy kawin..msti comel..opss lupew dy katew nak kawin tp lmbt lg asewnyew..
entah2 dye yg kawin dlu sblm ak..haha apew2 pon gudluck kawan ku yg paling ak sayang..uhuh kalo xstdy kt poly melaka xjumpe kawan yang sangat baek mcm ko miemy..tima kasih sume yg ko da byk tlg ak..ak sayang ko kawan ak doakan ko berjaye dan sentiase dimurahkan rezeki..amin...n jgn lupew ak yewk kawan..hehehe solat jgn tinggal..uhuh u are the best my FRIEND....
TAKE CARE...

Sunday, January 1, 2012

TAKZIAH KAWAN

firstly,ak nk minx maaf sgt2 kt kawan ak ney..ak xtaw yg mak ko da pergi wat selame2nyew...ak bru taw ari ney..ak minx maaf sgt2 ina..kawanku yang bernama Azlina ak doakan mak ko sentiase aman dan sejahtera disana...ak minx ko slalu byk doakan untuk mak ko..ko adalah kawan ak yg suke sgt usik ak mse kt teknik..ko adalah teman sekatil ak..ak taw ko mcm mane..ko seorang yg kuat an..ak taw ko sgt tabah mnerima ujian Allah ney kan...tawakal yew kwn dengan apew yg da berlaku..yang penting ko teruskan hidup ko dengan tabah dengan ketiadaan mak ko disamping ko..ak taw ko sgt memerlukan mak ko an..tp ALLAH lebih menyayangi mak ko..terimala ujian Allah ini dengan seadanya yew kawan..ak syg ko kawan...jangan terus meratapi pemergiannyew kerna pasti dy xsuke ko terus rse khilangan dye..n ak taw ko sorang yg byk ckp tp lepas apew yg berlaku ney ak xtaw la mcm manew skg..tipula kawan kalo ak xsedih dengan pemergian mak ko ney ko la yang banyak cite masalah kesihatan mak ko kat ak an..ak turut simpati dengan apew da jadi dengan mak ko..ak minx maaf semasa ketiadaan mak ko ak xde disamping ko..ak arap ko sentiase tersenyum walaupon apa sja dah terjadi..be strong yewk..ak nak ko sentiase apy selalu n sentiase hiburkan aty ak ketika ak ada masalah dlu...al-fatihah wat ALLAHYARHAMAH..